Kuzeykent Mh. 31168 Sk. No:2 Ritim Office B Blok Kat:7 Kapı No:28 Yenişehir/MERSİN
info@psikofine.comBugün, güçlenmiş hissettiğiniz ve büyüme ve esenliğe giden olumlu bir yolda yeni bir size bir adım daha yakınsınız. Bilişsel-davranışçı, çözüm odaklı bir klinik olarak amacımız, gerçek potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza ve kutlamaya değer bir yaşam sürmenize yardımcı olmaktır. Geçmişteki zor durumları değiştiremesek de, hayatınızdaki zorlukları daha iyi anlamak ve çözmek için birlikte çalışabiliriz.
Tüm görüşmelerimiz gizlidir ve bilgiler korunmaktadır.
Herhangi bir zor durumda sizi desteklemeye her zaman hazırız.
Daha iyisi olmak için yeni eğitim ve seminerlerle gelişimimizi sürdürüyoruz..
Sizin için sadece %100 profesyonel yüksek kaliteli hizmet garantisi veriyoruz.
Yüzlerce terapi deneyimi ile daima sizinleyiz.
Sizi asla zor durumda bırakmayız. Bizi hemen arayın.
Oyun, çocuklar için sihirli bir dünyadır. Çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimini sağlıklı tamamlamasının ve kendini özgürce ifade etmesinin olmazsa olmazıdır.Çocuklar sözel olarak kendini ifade etmekte yetişkinler kadar başarılı değillerdir. Bunun sebebi gerek kelime haznesinin henüz yeteri kadar gelişmemiş olması gerek duygularını tanımlamada ve anlamlandırmada yetersiz hissetmeleridir. Çocuklar oyun terapisinde kendi karakterlerini, isteklerini ve duygularını rahatça yansıtma imkanı bulurlar. Oyun terapistinin koşulsuz kabulüyle kendilerini oldukları gibi ifade etmekten çekinmezken, oyun becerilerini ve sosyal becerilerini de geliştirirler. Çocukların yargılanmadığı, desteklendiği ve her koşulda kabül gördüğü bir ortamda bulunmaları yaşadıkları problemleri aşmalarının ve öz farkındalık kazanmalarının temelini oluşturur.
“Çocukların oyunu önemsiz bir eğlence değildir. Önemli derecede anlam ve
ifade içerir.”
Çocuğun normal ya da optimal gelişim sürecini olumsuz etkileyebilecek, engelleyebilecek ya da kalıcı zararlar verebilecek faktörler psikososyal, çevresel veya genetik temelli olabilir. Kısaca bahsetmek gerekirse, ailedeki ilişki patolojisi, kötü eğitim, ebeveyn-çocuk ilişki dengesinin sağlanamaması ve eşlerin birbirleriyle olan problemlerinin çocukla olan iletişimde yer bulması denebilir.